Wat zijn Chambres d’Hotes?

Geplaatst in Chambres d'Hotes

Wat zijn Chambres d’Hotes?

Chambres d’Hôtes is de Franse benaming voor Bed and Breakfast. De term chambres d’hôtes betekent letterlijk ‘gastenkamers’ en u bent dan ook vaak letterlijk te gast bij een eigenaar in huis.

In Frankrijk bestaan er tienduizenden chambres d’hôtes door heel het land en u huurt een kamer per nacht of voor meerdere nachten. Bij een overnachting in een chambres d’hôtes zit het ontbijt altijd inbegrepen, net als bij een overnachting in een bed and breakfast. De eigenaars stellen dus een overnachting beschikbaar in hun eigen huis (variërend van één tot maximaal 5 kamers) en serveren in de ochtend een gezellig en lekker Frans ontbijt.

De oorsprong van het aanbieden van kamers van de gasten heeft te maken met het platteland en gaat al tot vele jaren terug. Als extra bijverdienste verhuurde de vrouw des huizes kamers in hun huis. Dit waren vaak simpele, maar fijne overnachtingsplekken waar ze de gasten goed in de watten legde. Inmiddels is de term chambres d’hotes enigszins vrijer geworden en worden chambres d’hotes omgetoverd tot de meest luxueuze bestemmingen zijn, compleet met ontspanningsmogelijkheden. Daarnaast bestaan er ook nog vele eenvoudigere chambres d’hotes waar de eigenaars hun uiterste best doen om het de gasten naar hun zin te maken.

Zoals gezegd bestaat er een grote diversiteit aan chambres d’hotes. Er zitten grote verschillen in comfort, de geboden faciliteiten (zwembad, sauna, etc.), maar ook de prijs kan enorm verschillen. Sommige chambres d’hotes eigenaars bieden kamers aan, waarbij het sanitair gedeeld dient te worden met andere kamers. Andere chambres d’hotes zijn erg luxe en hebben bijvoorbeeld naast een buitenzwembad een sauna en een hottub.

Normaliter worden chambres d’hôtes per nacht gehuurd. Er wordt ‘s ochtends voor het ontbijt gezorgd en het bed is al opgemaakt bij aankomst. In veel gevallen is het ‘s avonds ook mogelijk mee te dineren met de eigenaars en de andere gasten, dit wordt table d’hôtes genoemd.

Leave a Comment