Wat zijn Gites in Frankrijk?

Geplaatst in Gites

Wat zijn Gites in Frankrijk?

Gites zijn vakantiehuizen in Frankrijk die te huur aangeboden worden aan hun gasten. In Frankrijk zijn vele tienduizenden gites te vinden. Deze vakantiehuisjes worden in veel gevallen gerund door mensen die dit vanuit een zekere passie doen.

Ze verwelkomen hun gasten graag in hun mooie stulpje, samen met de authenticiteit en de gezelligheid die dit met zich meebrengt. De gites staan vaak op hetzelfde terrein van een andere woning, waar de eigenaar(s) van de gite woont.

De faciliteiten in een gite
De faciliteiten in gites zijn heel verschillend. Er bestaan gites die zijn geschikt voor twee personen, een gezin of voor een grote familie. Het zijn veelal vrijstaande huisjes die beschikken over eigen sanitair, één of meerdere slaapkamers, een keuken en een woonkamer. Deze basisruimtes zijn in ieder gite te vinden.

Van eenvoudige gites tot de meest luxe gites
Net als chambres d’hotes zijn er veel gites in Frankrijk te vinden die een eenvoudig karakter behouden. De basisinrichting is eenvoudig, maar proper en goed om er te kunnen overnachten. Daarnaast zijn er ook vele gites te vinden in Frankrijk die hun vakantiehuis omtoveren tot een luxe paradijs. Het fijne is dat de gites op deze manier toegankelijk zijn voor iedereen, want sommige mensen zullen juist de eenvoud waarderen van een minimalistisch ingerichte gite terwijl een ander de luxe erg kan waarderen. Een huurprijs van een eenvoudig ingerichte gite is al mogelijk voor nog geen 200 euro per week, terwijl een luxe gite vaak wel een paar honderd euro meer per week kan kosten.

Extra aangeboden diensten
Gîtes worden vaak gerund in combinatie met het aanbieden van chambres d’hotes en kennen dezelfde fijne en gemoedelijke sfeer. In een aantal gevallen biedt een eigenaar van een gite nog een aantal extra diensten aan, zoals het aanbieden van wandelroutes, het aanbieden van table d’hotes en de mogelijkheid om ‘s ochtends te blijven ontbijten. Deze kosten zijn (meestal) optioneel en niet bij de huurprijs van een gite inbegrepen.

» Bekijk hier gites (vakantiehuizen) in Frankrijk, gerund door voornamelijk Nederlandse en Belgische eigenaren.