Chambres d’Hotes in Picardie, Frankrijk

Geplaatst in Regio

Chambres d’Hotes in Picardie, Frankrijk

Picardië is een regio in Noord-Frankrijk ten Noord-Oosten van Normandië. Veel mensen ontdekken de prachtige agrarische natuur in deze regio. De regio bestaat uit drie departementen: Somme, Oise en Aisne. Al deze departementen zijn vernoemd naar de belangrijkste rivieren die in deze regio liggen. In Picardië zijn vele authentieke huisjes en chambres d’hotes te vinden, waar rust en een natuurlijke omgeving voorop staat.

De hoofdstad van Picardië
Amiens is naast de hoofdstad van Picardië ook de hoofdstad van het departement Somme. In de stad zijn vele bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de prachtige kathedraal ‘De Notre Dame, die sinds 1981 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

De omgeving in Picardië
In de regio vind je vele schaduwrijke bossen en glooiende vlaktes. Ook zijn er diverse valleien en rivieren te vinden waar de departementen in Picardië hun naam aan te danken hebben. Alledrie de departementen (Somme, Oise en Aisne) zijn namelijk vernoemd naar de belangrijkste rivieren in de regio. In Somme is een korte kustlijn te vinden die voor een groot gedeelte de monding van dit departement heeft gevormd. Ondanks dat de kust in Zuid-Frankrijk bekender staat door het grote toerisme, gaan er ook vele mensen naar de kust in Somme, welk departement in de regio als enige aan de kust ligt.

In het departement Oise vind je een aantal grote wouden, waaronder het Forêt de Compiègne met een omvang van meer dan 14.000 hectare.

Aisne is een departement in Picardië die omringd wordt door vele andere departementen in Frankrijk en zelfs een stuk door de Ardennen in België. In dit departement bevindt zich Chemin des Dames, een bekende herdenkingsplaats uit de Eerste Wereldoorlog.

Picardië ligt een stuk boven Parijs en door de centrale ligging nabij Parijs zorgt het ervoor dat vele grote (pret)parken goed te bereiken zijn. Parken als Disneyland Parijs en het Parc Astérix liggen op relatief korte rijafstand van Picardië.

Chambres d’Hotes in Picardië
Op slechts 300 kilometer vanaf Utrecht rijd je al naar Picardië toe. Deze korte afstand maakt het aantrekkelijk om voor zowel een lang als een kort verblijf naar Frankrijk te gaan. Er bevindt zich in deze regio een prachtige natuur, vriendelijke inwoners (waaronder ook enkele Nederlanders) en een aantal kleinschalige chambres d’hotes waar persoonlijke aandacht, rust en aandacht voor lokale streekproducten voorop staat.

Het toerisme in Picardië is nog niet zo ontdekt als in sommige andere delen van Frankrijk. Dit zorgt ervoor dat er nog niet zo veel chambres d’hotes in Picardië zitten en dat deze regio erg geschikt is voor mensen die van rust en een geweldige natuur houden.

» Bekijk alle chambres d’hotes in Picardië